نام علمی گیلاس Cerasus avium می‌باشد از جنس Cerasus و از تیره Rosaceaeاست. درخت گیلاس بدون خار و دارای میوه گوشت‌دار و محتوی یک هسته است. دارای گونه‌های متعدد و در تمام ایران به ویژه در ساوجبلاغ پراکنده می باشد.از گیلاس علاوه بر مصرف به عنوان میوه خام ، مربا و کمپوت ساخته می‌شود. برگ آن به صورت دم کرده برای درمان بیماری کلیه و کبد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه احتمالا از منطقه‌ای بین دریای سیاه و دریای خزر منشا گرفته است. ولی به نظر می‌رسد که در زمانهای قدیم آن را به اروپا برده باشند. بیشتر ارقام کشت شده آن در سرتاسر دنیا از اروپا منشا گرفته‌اند، ولی تعدادی از ارقام مهم ، در مناطق گیلاس خیز محلی انتخاب یا اصلاح گردیده‌اند. بهترین نوع گیلاس در زبان عامیانه گیلاس پرتقالی گفته می شود كه در روستای آردهه از توابع شهرستان ساوجبلاغ بهترین نوع آن یافت می شود.

نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 7 آذر 1387    | توسط: رضا موسوی    | طبقه بندی: میوه ها،     | نظرات()