کیوی میوه ای است تخم مرغی شکل به اندازه یک تخم مرغ برزگ (طول 5-8 سانت و عرض 4.5 - 5.5 سانت). پوست آن قهوهای رنگ و گوشت آن سبز کمرنگ است. می توان گفت طعم آن بین توت فرنگی، موز وآناناس است.

 

 تاریخچه

این میوه در جنوب چین توسط کشاورزی ساده برای اولین بار بعمل آمد و در آنجا میوه ملی چین نامیده شد. اما نام آن از نام گونه ای پرنده زیبا که در نیوزیلند پرنده ملی بوده در دهه شصت میلادی به این میوه داده شده رایج گردیده است.این میوه پیوندی از توت فرنگی، موز،آناناس و گریپ فروت است که طعم اصلی آن را توت فرنگی، موز و آناناس تشکیل می دهد. پیوند این میوه بعد از رشد حدود یک هفته ای تبدیل به نهال و قابل قلمه زدن است.این روش از متداولترین روشهای کاشت نهال کیوی در دنیا به خصوص کشور چین می باشد. لازم به توضیح است که کشور چین یکی از بزرگترین کشورهای صادر کننده نهال پیوندی این میوه می باشد.

 ارزش غذایی

کیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین C است. همچنین دارای ویتامین A و E است.

نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 7 آذر 1387    | توسط: رضا موسوی    | طبقه بندی: میوه ها،     | نظرات()