پاپایا یا پاپایه(papaya = fruta bomba = lechosa = tree melon = (in Australia) pawpaw = papaw) میوه‌ای است با درخت بومی مناطق حاره‌ای قاره آمریکا که اکنون در بسیاری مناطق حاره‌ای از جمله هند، آفریقای جنوبی، سری لانکا و فیلیپین کشت می‌شود.
 
درخت آن با نام علمی Carica papaya درختی است کوچک دارای یک ساقه به ارتفاع ۴ تا ۱۰ متر و برگهایی بزرگ به ابهاد ۵۰ تا ۷۰ سانتی است. اندازه میوه آن15 تا45 سانت در طول و قطر آن10 الی 30 سانت بوده و رنگ آن موقعی که رسیده باشد زرد کهربایی تا کمی نارنجی است.
  • گروه: طالبی ها
  • مکان: نواحی گرمسیری
  • انواع: پاپایه زرد،پاپایه سبز،پاپایه سرخ

 معرفی

پاپایه با طعم خوب و حالت لطیفی که دارد در سالادِ میوه بسیار فوق العاده است. از پاپایه پوره نیز تهیه می کنند و از آن در کباب برگ نیز استفاده می شود. همچنین پوست کردن و خارج کردن دانه های آن آسان است. پاپایه های هاوایی از نوع مکزیکی آن معمول تر و خوشمزه ترند. نوع زرد آن که راحتتر ثمر می دهد به محض رسیدن آماده خوردن است و بهتر است خنک مصرف شود. نوع سبز پاپایه در اتاق های حرارتی پس از چند روز به عمل می آید و آماده ی خوردن می شود. مردم جنوب شرق آسیا پاپایه ی سبز را پس از خرد کردن و پختن داخل سالاد می ریزند.


 جانشین

انبه یا هلو یا شلیل یا گرمک یا خربزه ی قندک یا کیوی(در خوراک گوشت) یا گوجه (در سالاد ها)

 


نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 7 آذر 1387    | توسط: رضا موسوی    | طبقه بندی: میوه ها،     | نظرات()